Manisa Mutfağı
Manisa yöresi, uygun iklim koşulları, ekilebilir alanların genişliği ve verimliliği nedeniyle, kimi yerlerde yılda birkaç ürün alınabilen, bağ ve bahçe tarımının yaygın olduğu bir ilimizdir. Sebze ve meyve çeşitliliğinin yanı sıra, malzemeleri çok taze kullanabilme imkanı da yöre mutfağının önemli bir özelliğini oluşturmaktadır. Bu unsurların yanı sıra, tarihi geçmişi ve aldığı göçlerin de Manisa mutfağına etkileri olmuş, farklı yemek kültürlerinin karışımı yöre mutfağına zenginlik katmıştır. Türk mutfağında yer alan belli başlı çeşitlerin hemen hepsi yöre mutfağında yer almaktadır.

Geleneksel yemekleri;
Manisa Kebabı
Odun köftesi
Simit ekmeği
Ekmek dolması
Nohutlu Mantı
Börülce Tarator
Alaşehir kapaması
Şevket-i bostan
Yaprak sarması

Höşmerim
Kula güveci
Kabaklı pide
Su böreği
Kula şekerli pidesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder